Etusivu » Hankkeet » Ecogel Cronos

Ecogel Cronos

Jaa sivu

Ecogel Cronos on Euroopan Unionin seitsemännen puiteohjelman rahoittama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on kehittää innovatiivinen ekologinen pinnoite komposiittiosille.

Projektissa keskeisiä tutkimus- ja kehittämiskohteita ovat suljettuun laminointimenetelmään (RTM) soveltuvan jauhemaisen gelcoat-pinnoitteen ja lämmitettävään muottiin perustuvan teknologian kehittäminen. Tavoitteena on aikaansaada

  • Nopeasti kovettuva jauhemainen gelcoat-pinnoite, jonka kuivumisen aikana ei synny lainkaan orgaanisesti haihtuvia yhdisteitä (VOC)
  • Sähköä johtava lämmitettävään hiilikuituteknologiaan perustuva kuorimuotti, joka soveltuu jauhemaisen gelcoatin käyttämiseen

 Uutta teknologiaa hyödyntämällä pyritään eliminoimaan tuotantoprosessissa syntyvät styreenipäästöt. Kehitettävä menetelmä parantaa myös tuotannon tehokkuutta, lopputuotteiden laatua sekä vähentää tuotantokustannuksia. Nämä ovat maailmanlaajuisestikin keskeisiä kehittämiskohteita komposiittiosien valmistuksessa. Kehitettävän teknologian toimivuutta ja sillä saavutettavia hyötyjä tutkitaan ja todennetaan ajoneuvoteollisuudessa käytettävien komposiittiosien valmistamisessa.

Kolmivuotinen Ecogel Cronos -projekti toteutetaan kolmentoista eurooppalaisen tutkimuslaitoksen ja yrityksen yhteishankkeena ja sen budjetti on yli 3 milj. €. Osallistujaorganisaatiot ovat  Teknologiakeskus KETEKin lisäksi AIMPLAS, ECOINNOVA ja CIDETEC  Espanjasta, Composite Integration, AXON ja NetComposites Iso-Britanniasta, CLERIUM Hollannista, Indupol International N.V. Belgiasta, e-Xstream Engineering Luxenburgista,  Dortmund University of Applied Sciences and Arts Saksasta, Megara Kreikasta ja Steel Belt Systems Powder Coating Division (SBS) Italiasta. Projekti käynnistyi 1.9.2013.

Lisätietoja hankkesta sivulta www.ecogelcronos.eu

            rahoittaja

  
 

 

       Yhteistyössä

  

 

Egidija Rainosalo

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Teknologiajohtaja
Egidija Rainosalo

044 7250 264
egidija.rainosalo