Etusivu » Hankkeet » K-P Luonnontuote

K-P Luonnontuote

Jaa sivu

Keski-Pohjanmaan luonnontuotealan innovaatioverkosto ja toimintaohjelma

Hankkeen tavoitteena on edistää Keski-Pohjanmaalla uuden tiedon ja tekniikoiden käyttöönottoa luonnontuotealalla sekä luoda alalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Hankkeen kohderyhmänä on Keski-Pohjanmaan luonnontuoteala toimialana: alkutuotanto, yleisesti luonnontuotealan yritykset ja yrittäjyyttä suunnittelevat tahot sekä tutkimusta, koulutusta ja kehittämistyötä tekevät toimijat ja asiantuntijaorganisaatiot. Hyödynsaajana on koko luonnontuoteala Keski-Pohjanmaalla.

Luonnontuoteala pohjautuu maaseudun luontaisiin vahvuuksiin ja se mahdollistaa maaseudun elinkeinotoiminnan monipuolistamisen. Suomalaiset luonnontuotteet tarjoavat monipuolisia ja osin hyödyntämättömiä mahdollisuuksia tämän ajan kysyntää vastaavaan tuotantoon ja yritystoimintaan, mikä luo lisää työmahdollisuuksia harvaan asutulle maaseudulle sekä korvaa perinteisiltä aloilta vähenevää työtä. Luonnontuoteala käsittää luonnonmarjoihin, -sieniin ja -yrtteihin sekä muihin luonnon keruutuotteisiin liittyvän toiminnan, kuten raaka-aineen keruun ja viljelyn, talteenoton, jalostuksen, yritystoiminnan, koulutuksen, neuvonnan sekä tutkimuksen. Luonnontuotteita voidaan hyödyntää paitsi elintarvikkeissa myös mm. kosmetiikassa, lääkeaineina tai koristeina. Luonnontuotteiden erityisominaisuuksista saadaan jatkuvasti uutta tutkimustietoa. Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla kasvaa aitoja, aromikkaita ja terveellisiä ainesosia sisältäviä raaka-aineita, joiden hyödyntäminen on mahdollisuus kehittää uutta, menestyvää liiketoimintaa eri sektoreilla. Nykypäivän kuluttajat ovat ympäristötietoisia sekä kiinnostuneita terveydestään ja hyvinvoinnistaan, mikä luo hyvät kasvunäkymät alan yrittäjyydelle.

Hanke kuuluu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2007-2013 ja sitä rahoittaa Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeen osatoteuttajana toimii Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja hanke toimii yhteistyössä valtakunnallisen Luonnontuotealan innovaatioverkosto ja toimialan uudet mahdollisuudet –hankkeen (LT-Inno) kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2011-31.12.2014.

 

     Päärahoittajat

Yrityksen nimi (Ohjeleveys max. 280px)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leena Favén

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Erikoisasiantuntija
Leena Favén

044 7250 273
leena.faven